top of page

Programa MIRame: habilitats comunicatives en situacions difícils per a residents

T'agradaria aprendre a comunicar males notícies en situacions difícils en un entorn hospitalari sense causar un gran impacte emocional?, juntament amb experts de l'Hospital Sant Joan de Déu i ICO, hem creat un curs dirigit a metges interns residents per a ensenyar-los habilitats i estratègies de comunicació efectives que els permetin manejar adequadament situacions complexes, com informar sobre diagnòstics de càncer o cures pal·liatives.

Woman drinking orange juice

A l'Hospital Sant Joan de Déu el programa MIRame el lidera l'equip de professionals de Simulació i està dirigit a residents de medicina i infermeria de segon any. I l'objectiu és que a través de simulacions i converses sobre experiències ja viscudes puguin millorar la comunicació amb els pacients.


La metodologia de les sessions combina diferents estratègies i es basa en un format híbrid. Durant les trobades presencials, els alumnes participen en activitats de "role-playing" amb els instructors per a identificar estils relacionals i recrear situacions simulades amb l'ajuda d'actors professionals en un escenari de gran realisme.


Des de Domum Programme estem segurs/es que la comunicació empàtica i efectiva és una línia clau per millorar la relació dels i les professionals sanitàries amb els seus pacients i avançar en la humanització de l'assistència.Comentários


bottom of page