top of page

El nou espai Domum Granollers brinda atenció humana i pròxima a pacients amb càncer

En el Dia Mundial del Càncer de Mama, s'ha inaugurat a l'Hospital General de Granollers l'espai Domum Granollers, desenvolupat en col·laboració amb la Fundació Nous Cims. És el segon espai creat pel programa. El primer va ser l'espai Domum de l'Hospital de la Mar de Barcelona.Aquest espai busca oferir un ambient casolà a les persones en tractament oncològic, transformant les sales d'espera en "sales d'estar" i oferint un programa d'activitats per a millorar el seu benestar físic, emocional i social. Domum Granollers sorgeix de la necessitat identificada per l'Hospital General de Granollers a través del seu projecte "Més de Tots. Fem junts l'Hospital que vols" de disposar d'espais més humans en el centre.


Esperem després d'aquestes experiències poder replicar el model d'espai terapèutic en altres Unitats d'Oncologia tant a Catalunya com en la resta d'Espanya.


Un programa desenvolupat en col·laboració amb els centres hospitalaris i els pacients.


Domum Granollers ha estat dissenyat com un ambient terapèutic basat en l'evidència científica i enfocat en la cura de les persones en tractament oncològic. L'interiorisme emocional inclou mobles ergonòmics, sostenibles i ètics, així com elements naturals com a vegetació, aromes i textures. A més, l'art i la salut es combinen per a crear un ambient harmoniós. La sala d'estar permet als pacients sentir-se com a casa, amb butaques i racons per a relaxar-se, així com repositoris de llibres i informació rellevant. També hi ha espais per a interactuar i socialitzar amb els altres.


La sala polivalent de Domum Granollers pot ser utilitzada per a sessions informatives, tallers psicoeducatius i terapèutics, així com activitats comunitàries organitzades per experts en oncologia i altres agents comunitaris. Aquestes activitats inclouen tallers específics com a maquillatge, artteràpia i mindfulness, així com grups de suport per a pacients, familiars i cuidadors. A més, l'espai Domum és un lloc de reunió i reflexió per als professionals sanitaris de l'hospital.


L'interiorisme de Domum Granollers ha estat dissenyat per l'Estudi Aura, un projecte liderat per dues joves emprenedores que va ser seleccionat d'entre més de 30 empreses.

Comments


bottom of page